Info

The Blue Expat

Interviews and story telling of a Vietnamese expat with other Vietnamese people living around the world. Những câu chuyện xoay quanh cuộc sống của người Việt ở nước ngoài. Có thể là những chuyến đi, là câu chuyện của du học sinh, Việt kiều và những chủ đề liên quan tới việc sống ở nước ngoài của người Việt.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
The Blue Expat
2017
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: February, 2017
Feb 17, 2017

The most common challenge relative to love that many expats have is the Distance. I myself swear in the past that I would not have a LDR since I couldn’t believe I would be brave enough to suffer from the issues that it brings.

I believe this romance issue makes its really hard to couples to enjoy their relationship. People start wondering does it work? some are dare to look forward to a successful relationship and some can’t help having so much anxiety and uncertainty because of the distance issue.

That’s why today I invited to our podcast a LDR guru: Ms. Milena Nguyen. She is now offering free web-minar helping people not to give up on their love just because of the distance. Moreover, using her 10 years  experience in LDR, she is giving out an online course for people struggling in their love. Milena is always a writer, speaker, and coach. She runs coaching programs to help women become beautiful inside-out, experience real love, and live with purpose and power. She's a 2-time TEDx speaker, has spoken at many events on health, love, and self-development. Her first self-help book on long distance relationship will be published in June 2017.

Feb 5, 2017

Tình cờ đọc được về con đường xuyên Âu-Á trong tạp chí Lonly Planet ở một tiệm sách, Vinh ấp ủ thực hiện chuyến đi tương tự và cậu đã quyết định thực hiện chuyến đi ấy trong lúc đang băn khoăn với câu hỏi 'mình là ai?'
Chàng trai đến từ thành phố Biên Hoà này đã trải qua 6 tháng trên đường từ Pháp đi qua một số nước Châu Âu, sang tới Nga, xuống Iran, qua Ấn Độ, Nepal, Trung Quốc và may mắn đã kịp về đón Tết cùng với gia đình. 

Vinh có một chút khiêm tốn khi nói rằng chuyến đi của cậu chưa hẳn đã thành công vì vẫn có những khó khăn khiến cậu không thể biến mọi thứ như ý muốn, nhưng chính vì những thứ mà "chuyến đi" đã hướng cậu ấy đã khiến chàng trai mới 23 tuổi này học được rất nhiều cũng như trả lời được cho bản thân câu hỏi mà cậu trăn trở trước khi lên đường. 

Tập này được chia thành 2 phần 'ĐI' và 'TRỞ VỀ' gồm những chia sẻ của Vinh ở tháng đầu tiên của hành trình và khi cậu ấy quay trở lại, ngồi bên chiếc bàn của mình, với ba mẹ và nhìn lại những gì cậu ấy đã trải qua trong suốt 6 tháng. 

1